Sådan vedligeholder du din håndkikkert

Uanset om din håndkikkert kostede dig 300 kroner eller flere 1000’er af kroner, så kan det være en god ide at vedligeholde den og gøre den rent regelmæssigt.

Vær dog opmærksom på her, at hvis du renser din håndkikkert på den forkerte måde, kan du ende med at gøre skade på din håndkikkert. Det klart hurtigste, når du vil gøre din kikkert ren, er at tørre linserne på den af med et stykke køkkenrulle eller bare med dit ærme, når du er i felten.

Men derved kan du faktisk nemt komme til at lave mange små ridser på glasset og i linsernes coating. Det er noget rigtigt skidt, fordi jo mere du gør dette, desto flere små ridser kommer der.

I sidste ende kan alle disse små ridser formindske tydeligheden af det billede, som din håndkikkert frembringer. Og så er der ikke så meget for dig at gøre andet end at købe en ny kikkert!

Gør linsen på din håndkikkert ren på denne måde

Så hvad er den bedste måde at gøre din kikkert ren på? Lad os tage et kig her!

1. Sørg for at bruge en blød børste eller trykluft til at blæse partikler væk (støv, snavs, små partikler af grus, krummer osv.).

2. Når du først har fjernet disse partikler, kan du bruge en fugtet linseklud eller endda en linseserviet med særlig renseopløsning til coatede linser. Denne rense opløsning kan du købe i forskellige friluftsbutikker.

3. Tør blidt linserne af med den fugte klud, og tør så linsen med en tør linseklud.

4. Hold kikkerten op mod lyset og kig efter pletter eller urenheder. Gentag eventuelt proceduren ovenfor efter behov.

Sørg for at investere i en håndkikkert med god beskyttelse

Hvis du allerede fra start har købt en håndkikkert med stødsikkert gummigreb, er dette en fordel for dig, uanset hvor meget du planlægger at bruge den.

Jo mere du planlægger at bruge din håndkikkert, desto vigtigere er det med et skridsikkert og stødsikkert gummigreb.

Ligeledes er det vigtigt, hvis du er i felten ofte, at din kikkert er vandtæt og kan transporteres i et hylster eller taske.

Det kan godt være, at dette er lidt dyrere fra start, men dette er så også din garanti for, at du bliver gladere og mere tilfreds i længden med din håndkikkert.

Relaterede indlæg